Retour

Cabaret Contemporain @ CROSS-LINX FESTIVAL – Muziekgebouw (NL)

07Feb2014

Ville : Eindhoven
Adresse : Jan van Lieshoutstraat 3 5600 AX Eindhoven, Pays-Bas


Acheter un ticket

In 2013 reist het Cross-linx festival met muzikanten en crew langs vijf steden en laat het uitdagende en verrassende combinaties zien van indie-classical muziek (avant-garde pop en nieuwe muziek).

Line-up Cross-linx 2013:
Patrick Watson & Amsterdam Sinfonietta
Lamb & Amsterdam Sinfonietta
Nils Frahm
Brandt Brauer Frick
The Dodos
Hauschka feat Samuli Kosminen (Mum)
Rachel Grimes
Music Mining: Alvaret Ensemble
Music Mining: Aart Strootman’s Temko
Music Mining: Katharina Gross
Music Mining: Kate Moore en Samir Calixo
Music Mining: Onno Govaert en Gleen Orlando Mardenborough
Music Mining: Marlon Penn en Cecilia Moisio

 

Patrick Watson & Amsterdam Sinfonietta (21.45 uur)
De muziek van Patrick Watson wordt vaak omschreven als een mix van indierock en klassieke muziek en wordt vaak vergeleken met artiesten als Rufus Wainwright, Andrew Bird en Jeff Buckley. Watson groeit op in het dorpje Hudson, nabij Montreal.

Speciaal voor Cross-linx componeert Watson nieuw werk. Deze nieuwe muziek van Patrick Watson wordt afgewisseld met diens favoriete klassieke muziek. De bezetting van het project is Patrick Watson (vijf mans band met zangeres) met 20 strijkers van Amsterdam Sinfonietta. Candida Thompson (viool) heeft de leiding.

Lamb & Amsterdam Sinfonietta (20:00 uur)
De Engelse electronicaband Lamb (Andy Barlow & Lou Rhodes) verzorgt speciaal voor Cross-linx een optreden met Amsterdam Sinfonietta. Met maar liefst vijftien strijkers brengt dit triphopduo een sfeervolle mix van ouder materiaal, hun grootste hits en muziek van hun laatste cd ’5′.  Het is niet voor niets dat Lamb op Cross-linx staat, want hun grootste hit Gorecki is geinspireerd op de Symfonie nr 3 van de gelijknamige componist.

Music Mining
Onmisbaar element van Cross-linx is Music Mining: een festival in een festival. Onder begeleiding van de Music Miners – te herkennen aan de gekleurde helmen – wordt het publiek naar het optreden gebracht. De intieme concerten vinden plaats op ongebruikelijke plekken zoals ondergrondse gangen en kelders.

Laatste updates en meer informatie over de line-up vind je op www.cross-linx.nl